תאונות דרכים לא אמורות להניא איש מהרוכבים על אופנועים ועל אופניים – כמו גם ברכבים – מנסיעה. אבל הן אמורות להבהב את אורן האדום של נוריות האזהרה בתודעתו של כל נוהג וכל רוכב ומחייבות משנה זהירות. נהיגה מושכלת, זהירה ומבוקרת, היא תנאי הכרחי, אף שלצערנו לא תמיד מספיק, לצמצום מספרן של תאונות דרכים.
לצערנו הרב תאונות דרכים הן כמעט בלתי נמנעות, ודאי בהינתן תשתיות הכבישים במקומותינו והעדר תרבות נהיגה.
חשיבות הפנייה המהירה אל עורך דין המתמחה בייצוג אנשים המעורבים בתאונות דרכים
אם וכאשר מתרחשת, חלילה, תאונה שבה מעורבים נהגים ורוכבים, חשוב לפנות לאלתר, מהר ככל שהנסיבות מאפשרות, אל בעלי מקצוע – עורכי דין תאונות דרכים. עורכי דין שזאת מלאכתם ומיומנותם עשויים להשיא לכם עצות מועילות, אשר הן, כשלעצמן, יכולות למנוע נזק חמור לכם מבחינה משפטית. כנגד חובת הדיבור ניצבת זכות השתיקה. עורך דין תאונות דרכים עשוי להמליץ לכם לא להודות בגרימת תאונה, גם כאשר ברור כי אתם הם הגורמים לה, ולשמור על זכות השתיקה, ודאי על עוד לא התייעצתם עמו לגבי המשך הטיפול שלו בכם והייצוג שלו אתכם.
אלא שעל מנת לצמצם את הסיכון ובתוך כך את הצורך לשכור את שירותיו של מי מבין עורכי דין תאונות דרכים, יש דברים שאתם יכולים ואף חייבים לעשותם לפני שאתם יוצאים לדרככם ברכיבה על אופנוע.
מהם אמצעי הזהירות הנדרשים מהרוכבים על אופנועים?
- בדיקת כשירותו ותקינותו של האופנוע שברשותם.
- הצטיידות בכל מסמכי הרישוי הנדרשים.
- לבוש מתאים, לרבות אביזרי הגנה.
- רכיבה על פי הכללים תוך ציות מוחלט לחוקי התנועה ולתמרורים בדרכים.
- אי נהיגה במצב של עייפות – קל וחומר לאחר שתיית משקאות אלכוהוליים.
- לעצור עצירה מוחלטת לפני מעברי חצייה.
על מנת להיערך מבעוד מועד לכל מקרה (לרבות מקרים שהכול מייחלים שלא יקרו) חשוב ליצור קשר עם עורך דין המתמחה בתאונות דרכים, בעל מקצוע שאתם סומכים על מקצועיותו, יושרתו, הגינותו ובעיקר כזה שלזכותו רשומות הצלחות בתיקים שבהם מעורבים רוכבי אופנועים.
הדבר הראשון שיש לעשות במקרה של תאונות דרכים הוא חילוץ הפצועים ופינויים לאלתר מזירת התאונה לקבלת טיפול רפואי. אם אתם מעורבים בתאונה ונחלצים ממנה ללא פגע- הלוואי- או לכל הפחות במצב שמאפשר לכם תפקוד סביר, חשוב לצלם את הזירה ולגבות את עדותם של מי שנמצאים בה. ממצאים ועדויות מצולמות ומוקלטות עשויות לסייע לכם ולעורך דין שלכם בהמשך הדרך.
מהותה ומשמעותה של זהירות בדרכים
מלת המפתח השזורה כחוט השני בכל מאמר שבו נדרשים לנהיגה היא – זהירות. זהירות פירושה גם הימנעות ממעשים לא זהירים בעליל וגם מנקיטת פעולות שונות המגבירות את הסיכוי לנהיגה זהירה. לא מדובר בהטפה או בחינוך (במחשבה שנייה- מדוע לא, בעצם? חינוך לזהירות לא מזיק לאיש…) אלא בחידוד המודעות. סעו בבטיחות ובזהירות והגיעו בשלום למחוז חפצכם.