נהיגה באופנוע לאחר שתיית אלכוהול

סקרים שונים המפורסמים בישראל ובכלל בעולם כולו מראים צריכת האלכוהול עולה, כמו גם גיל הצריכה לצערנו הולך ויורד, כלומר יותר צעירים שותים אלכוהול ומגיעים למצב של שכרות. לא די בזאת, ישנם אנשים רבים הסובלים מהתמכרות לאלכוהול, שזוהי אחת ההתמכרות הקשה ביותר החוברת עם התמכרות להימורים ולסמים.

תופעת ההשתכרות מאלכוהול, לא רק שפוגעת באותם צעירים ויכולה להגיע לידי התמכרות קשה, אלא היא מהווה כיום אחת מהסכנות המאיימות על הציבור, בין אם על רכבים הנוהגים בכביש והולכי רגל. מעבר לעובדה כי אלכוהול מסכן את הנהג ורכבים או אנשים סביבו, השתכרות מביאה גם לידי אלימות ועבריינות וכמובן תאונות דרכים קשות.

החוקים בדבר צריכה ומכירת אלכוהול

בשנת 2010 חוקק חוק המסדיר את עניין נהיגה בשכרות, והוא למעשה חלק מתכנית לאומית אשר נועדה להילחם בתופעת תאונות הדרכים והתופעות השליליות שנגרמות ממנה. תופעת השכרות מוכרת בכל טווחי הגילאים, אולם היא נפוצה יותר בקרב בני נוער הנוהגים על אופנועים. כבר בגיל 17 ניתן לקבל רישיון על קטנוע ובהמשך על אופנוע, שכך או כך הם כלי רכב הנחשבים כמסוכנים יותר, ואם נוסיף להם נהג צעיר המצוי תחת השפעת אלכוהול, שהרי מדובר בסכנה ממשית לנהג ולנוסעים סביבו.

עיקר החוק עוסק בעניין מכירת אלכוהול, וכפי שרבים יודעים, נקבע איסור מכירת אלכוהול מהשעה 23:00 ועד השעה 6:00 למחרת. מדובר על חנויות המוכרות אלכוהול כדוגמת פיצוציות, סופר מרקטים וכו'. מלבד זאת, החוק אוסר על מכירת אלכוהול לקטינים ועל בעל העסק להציב שילוט המזהיר את הרוכשים מהנזקים האפשריים מצריכת אלכוהול שיכולים להיות כדוגמת התמכרות לאלכוהול ותופעות אלימות שונות.

החוק אכן נועד למזער מקרי תאונות דרכים ואלימות, אולם על כל אדם לקחת אחריות אישית על מעשיו, בעיקר כאשר מדובר על נהג העולה לרכב או לאופנוע, בדיוק כמו שבעבר פרסמו "האלכוהול הוא זה שנוהג – ולא אתה". רק לסבר את האוזן, החוק היום אינו מקל על נהגים הנתפסים נוהגים תחת השפעת אלכוהול והעונש על נהיגה בשכרות על פי חוק הוא – פסילת רישיון לתקופה של שנתיים ואף יותר. אומנם ישנם מקרים בהם כמות האלכוהול גבולית ביחס לכמות המותרת על פי החוק, אך עדין ישנה ענישה חמורה ושלא לדבר על העובדה כי מדובר על סכנה של ממש.

אז מה עושים כדי להימנע מנהיגה בשכרות?

1. תמיד, אבל תמיד למנות נהג תורן בכל יציאה, בין אם זה לאירוע או לבילוי משותף עם חברים.
2. אם ברצונכם לצאת לבילוי או לשתות אלכוהול, סעו במונית או בתחבורה ציבורית.
3. הגבילו את כמות שתיית האלכוהול, גם אם אינכם מתכוונים לנהוג, כך תוכלו להימנע מאלימות ומבצוע מעשים לא רצויים.
4. אם שתיתם במהלך הערב, העדיפו להשאיר את הרכב או האופנוע וסעו בבטחה במונית.

שלח הודעה בוואטסאפ חייגו אלינו פתח\סגור טופס צור קשר

    צרו קשר ונחזור אליכם